Voorkom Gebits problemen hond en kat.

gebitsproblemen hond of kat

Voorkom Gebits problemen hond en kat.

Februari is de maand van de gebitsverzorging, voorkomen is beter als genezen zeggen de dierenartsen en dierenwinkels. Maar liefst 8 op de tien katten en honden, van drie jaar en ouder hebben last van gebitsproblemen. in de meeste gevallen is tandplak de oorzaak.Tandplak is een aanslag op tanden  die bestaat uit voedselresten, bacteriën en slijm. Dot kan in 24 uur worden omgezet naar hardnekkige tandsteen, tandsteen veroorzaakt een ruwe structuur, op de tanden van je hond of kat.  Dit kan uiteindelijk tot veel problemen veroorzaken zoals, ontstoken tandvlees, verlies van tanden en zelfs ontstekingen aan de vitale organen.

In het begin is het lastig om gebitsproblemen te herkennen bij je hond of kat, omdat het laagje tandplak vrijwel onzichtbaar is. Later veranderd tandsteen meestal in een bruine aanslag op de tanden, ook een slechte adem kan een teken van gebitsproblemen zijn. Je kan het ook herkennen als j=ze wat langer over hun brokken doen om dit op te eten, omdat de harde structuur van de brokken dan pijn doet aan zijn of haar tanden. de dierenarts kan het tandsteen verwijderen, dit kan alleen via algehele narcose.

Gebitsproblemen hond of kat

Maar wat kan jij er zelf aan doen om dit te voorkomen, de oplossing is kauwen. Kauwen is voor de hond of kat namelijk een natuurlijke variant van tandenpoetsen. Kauwen zorgt ervoor dat het materiaal waarop je hond of kat bij langs de tanden en tandvlees wrijft. de wrijving  zorgt ervoor dat de bacteriën en vuil verdwijnen. Hierdoor krijgt tandplak minder kans en word gelijk het tandvlees gemasseerd, wat weer voor een beter doorbloeding zorgt.

 

Lekke kauwen kan op twee manieren op kauwsnacks of op speelgoed. kauwsnacks zijn vaak een succes omdat je hond of kat dat heerlijk vind, kan als beloning zijn en zo kunnen ze uren bezig zijn. Runderhuid is en natuurlijke dierlijke materiaal dat hard gedroogd is, maar door langdurig kauwen zacht wordt. de structuur van de runderhuid zorgt ervoor door de wrijving langs de tanden, voor een schoner gebit. om het extra aantrekkelijk te maken kan je ook kiezen voor runderkauw snacks  met een laagje vlees erom heen. en wat denk je van de Dentastix-lijn van Pedigree?  Deze producten bevatten actieve stoffen die het gebit reinigen, en door de speciale vorm in alle hoekjes kunnen komen.

Als je er liever voor kiest om geen snacks te geven aan je hond of kat, we hebben ook genoeg speelgoed waarmee je dier zijn gebit schoner kan maken. Het flostouw is al een goed voorbeeld of rubberen speeltjes van het merk Rosewood en kong, die hypoallergeen zijn en tóch hun werk bij de gebitsverzorging doen.
ergeet voor de kat ook niet eens te kijken naar matatabi: stokjes en speelgoed met matatabi lokken kauwen en bijten uit en helpen zo het gebit van de kat te verzorgen. Ook is er van bijvoorbeeld Petstages speciaal speelgoed voor de kat dat door zijn ruwe structuur helpt tandplak te verwijderen.

Je kan er ook voor kiezen om zelf de tanden van  je huisdier te poetsen, dit kan met een geijkte tandenborstel voor je hond, en met een speciale tandpasta die tandenpoetsen door de speciale smaak die ze eraan geven ook aantrekkelijker maken.
Voor dieren die tandenpoetsen heftig vinden zijn er ook vingerpads verkrijgbaar, die het petsen wat minder spannend maakt. En je kan ook nog kiezen voor tandreinigende poeder die je door het voer mengt. Zo zie je, voorkomen is beter dan genezen, en voorkomen was nog nooit zo makkelijk als met het uitgebreide assortiment vanKwispel en Zo

Dit bericht is gepost in hond, kat. Bookmark de link.

Geef een antwoord