Hoe vermaak je je konijn?

hoe vermaak je je konijn

Het is belangrijk om je konijn te vermaken

Rennen en springen, graven en knabbelen, konijnen zitten bijna nooit stil en zijn altijd bezig. Ze graven vaak gangen onder de grond, zoeken na voedsel en spelen met soortgenoten. 
Dit is natuurlijk gedrag van een konijn, en moeten ze ook als huisdier kunnen vertonen. Met lichamelijke inspanning en speel goed, voldoende ruimte en beweging houd je je konijn fit en gezond.

Welke speelgoed kan ik daarvoor gebruiken?

Wij hebben ruime keuze uit knaagdier speelgoed,Als je speelgoed koopt let dan wel op dat het uit natuurlijke materialen bestaat. zoals natuurlijke vezels of hout, omdat konijnen graag ergens aan knabbelen om hun tanden te onderhouden. Daarom is plastic speelgoed, of iets met spijkers of lijm niet de juiste keuze.

Wat vind je konijn leuk spelen met een voerbal, of door een speeltunnel te kruipen. We hebben ook leuke speelbal gemaakt van wilg, zodat je je konijn zich niet hoeft te vervelen.

Aanbevolen speelgoed om je konijn te vermaken:

Buizen: Is eigenlijk een beetje hetzelfde als tunnels, je konijn kan zich daar verstoppen of even herlijk onder slapen.
Tunnels: Konijnen vinden het heerlijk om zich te verstoppen, in de natuur dient dit als vlucht, maar voor je huis konijn is het spelen.
Snuffelmat: Konijnen zijn in de natuur hele dagen bezig met graven en het zoeken naar eten. Het konijn is vervolgens actief bezig om zijn voer of beloning te zoeken, blijft daar door in beweging en mentaal uitgedaagd en hoeft zich niet te vervelen.
knaagspeelgoed: Spelen is heel belangrijk voor knaagdieren. Het houdt de dieren die in een kooi leven scherp en voorkomt verveling. Ook knagen is erg belangrijk voor de beestjes. 

Speeltunnel konijn

 Maak het konijnen verblijf leuk

De basis is toch wel de uitrusting voor zijn verblijf, zorg ervoor dat het groot groot genoeg is om te springen en huppen. En dat je opties hebt dat je konijn zich kan verstoppen of op ontdekkingstocht kan gaan.
Probeer om verschillende niveaus aan te brengen in je verblijf, zoals trappen, tunnels of bruggen. Of een leuk houten huisje die ook gelijk als schuilplaats kan dienen. kijk eens op onze website we hebben ruime keuze om het verblijf van je konijn zo leuk mogelijk te maken.

Geef een antwoord