Een plantaardig dieet voor de hond, kan dat?

Een plantaardig dieet voor de hond,

Een plantaardig dieet voor de hond, kan dat?

Jazeker!
En het kan nog gezonder zijn dan een dierlijk dieet ook! Heeft uw hond bijvoorbeeld last van problemen met de spijsvertering of jeuk? Een belangrijke oorzaak daarvan kunnen bepaalde dierlijke eiwitten zijn die tot voedselintolerantie kunnen leiden. Het uitsluiten van dierlijke eiwitten door vegetarisch (geen vlees) of vegan (geheel geen dierlijke producten) te voeren kan daarbij een oplossing zijn. Net als mensen kunnen honden namelijk prima leven op een plantaardig dieet, vooral nu deze voedingen van zeer hoge kwaliteit zijn en alle voedingstoffen bevatten die uw hond nodig heeft. 

Ingrediënten als zoete aardappel, baobab, peulvruchten, noten en zaden zorgen in plantaardige diëten voor een actieve hond met een gezonde eetlust en prachtige vacht. Door de verwerking van deze ingrediënten, verhitting en persen, zijn de plantaardige eiwitten probleemloos op te nemen door de hond. Plantaardig voeren is bovendien ook nog eens beter voor het milieu: u draagt als baasje immers niet bij aan de bio-industrie. Bovendien komt er bij het verwerken en produceren van plantaardige ingrediënten veel minder broeikasgasvrij. 

Maar hoe werkt het dan voor de hond, een omnivoor die van nature veel vlees eet? Een hond heeft een ander maag-darmstelsel dan dieren die van nature plantaardig eten; het is namelijk veel korter dan bij bijvoorbeeld konijnen, knaagdieren en paarden. Ook hebben plantaardige cellen een andere, dikkere celwand dan dierlijke cellen, waardoor ze moeilijker op te nemen zijn. De oplossing en de uitkomst om de voedingsstoffen toch beter op te laten nemen, is eigenlijk heel eenvoudig: door de celwand kapot te maken, wordt opname mogelijk. Net als met ons eigen eten, dat we koken of centrifugeren, wordt dit bij hondenvoer gedaan door het te persen en te verhitten. Bovendien zijn honden door jaren evolutie en ‘met de pot mee-eten’ van nature al veel beter in staat plantaardige eiwitten op te nemen dan hun voorouder de wolf. 

 Voorbeelden van plant-based hondenvoer en plantaardige snacks? Dat zijn bijvoorbeeld Yarrah Vega. Snacks op plantaardige basis zijn de Whimzees, op basis van zoete aardappel, de snacks van Veggie Pet en bijvoorbeeld ook de verfrissende Eazy Freezy hondenijsjes van Easypets. Net zo lekker, gezond én beter voor de planeet!

Dit bericht is gepost in hond. Bookmark de link.

Geef een antwoord