Welke maat hondenmand moet ik nu kopen?

Trixie hondenmand bendson vitaal donkergrijs / lichtgrijs (115X105 CM)

Welke maat hondenmand moet ik nu kopen?

Wij van Kwispel en Zo hebben een ruime keuze uit hondenmanden, misschien ziet u door de bomen het bos niet meer, en word de keuze nu nog moeilijker gemaakt.

Wij verkopen vele soorten grote en kleine manden van pluche of riet, bont of kunststof en nog veel meer. Het is daarom ook lastig om dan de juiste keuze te maken, om een goede mand te kopen voor je hond, tegenwoordig zijn er ook hondenbedden die zijn meer geschikt voor de wat grotere honden, die niet standaard in een hondenmand passen.

Kijk goed na je hond en welk formaat mand je koopt?
De formaat van de mand hangt dus veel af van het formaat van je hond, een hond van 10 kilo heeft minimaal een mand nodig van 50 cm, maar een hond van 35 kilo gaat weer naar een mand van 90 cm toe. Dan heeft je hond heerlijk de ruimte om languit te liggen.

Heb je een hond die graag opgerold ligt, dan kan je het beste kiezen voor een ovale mand, of een ronde mand met een zachte rand, waar hij dan heelijk knus in kan liggen. Hieronder een voorbeeld van een ronde knusse mand, op onze website hebben we nog meer keuze…

Hondenmand pluche donut grijs (51X51X13 CM)
Hondenmand pluche donut grijs (51X51X13 CM)

Kies een juiste hondenmand bij de slaaphouding van je hond?

De ene hond ligt heerlijk languit, terwijl de andere hond helemaal opgerold ligt te slapen, deze honden hebben geen grote mand nodig. Heeft je hond korte pootjes zoals een Teckel, neem dan geen mand die te hoog is. Heb je een puppy die zoekt weer bescherming op tijdens het slapen, ik zou dan kiezen voor een klein knusse mand, zodat jij zich geborgen voelt tijdens het slapen.

Wel geef ik je een tip mee en dat is uit eigen ervaring, wij hebben een Chihuahua die erg vindingrijk is, en we hadden een leuke mand gekocht met een los kussen erin, Pip onze pup was toen 9 weken oud en ging op onderzoek uit in zijn nieuwe mand, en vond het leuk om te kijken wat er nu onder het kussen zat? Totdat hij op een gegeven moment vast kwam te zitten, hij lag ondersteboven met zijn hoofd klem onder het kussen en de mand. Ik zag hem ineens spartelen en hij kon niet meer op eigen kracht er tussen uit komen. Wat was ik blij dat we er dichtbij zaten en hem gelijk uit zijn benarde positie konden halen, moet er toch niet aan denken als ik het niet gezien had, maar de mand is gelijk weg gegaan totdat hij wat ouder was. Heb een mand terug gekocht waarvan het kussen vast zat, zodat dit niet nog een keer kon gebeuren..

Trixie hondenmand pulito vitaal grijs (100X80 CM)
Trixie hondenmand pulito vitaal grijs (100X80 CM)

Hieronder nog even een hulpmiddeltje om de juiste mand te kiezen.

Kleine honden – 40 bij 30 cm
Middel grote honden – 70 bij 50 cm
grote honden – 100 bij 70 cm

Is je hond nog groter kan je ook kiezen voor een hondenbed!

Mocht je nog vragen hebben of hulp nodig hebben bij het kiezen van de juiste mand, neem dan contact met ons we helpen je graag verder.

-10%
-10%
-10%
-10%
-10%
-10%
-10%
-10%
-10%
-10%
-10%
-10%
-10%
79.99 71.99
Verdien 79 Punten
-10%
59.99 53.99
Verdien 59 Punten
-10%
-10%
-10%
-10%
-10%
-10%
-10%
-10%
-10%
-10%
-10%
-10%
-10%
-10%
Dit bericht is gepost in hond. Bookmark de link.

Geef een reactie

Om je beter van dienst te zijn gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee zorgen we bijvoorbeeld dat jouw winkelmandje wordt onthouden. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt.
×