Een nieuwe pup in huis wat nu?

nieuwe pup in huis

 

Een nieuw puppy in huis, wat moet ik allemaal doen?

Foto hierboven is van onze pup, hij is nu alweer 10 maandjes oud toen ik deze blog schreef, wat gaat de tijd toch snel. Zijn naam is Pip een leuke stoere Chihuahua voor niemand bang, zijn beste vriendjes zijn grote honden die vind Pip super leuk. Dit is alweer onze derde pup, maar steeds weer als je aan dat nieuw avontuur begint denk je hoe ging dat ook alweer

Vandaar dat wij u hieronder een aantal tips mee geven om de komst van uw pup volledig voor te bereiden:
Niets is leuker dan een nieuwe pup in huis te verwelkomen. Het zorgt voor plezier en actie, maar brengt ook een heleboel extra werk met zich mee. Wees daarom goed voorbereid en zorg dat uw huis volledig ‘puppy proof’ is. Ook moet je een plekje hebben voor de hond waar zijn voer en drinkbak staat en zorg dat je genoeg speeltjes en kauw materiaal hebt. Een geweldig speeltje is de puppy Kong! Hierin kan je lekkere pate smeren en zo is je hond lekker even druk met sabbelen. Voor puppies is dit ook vermoeiend en vallen ze na het sabbelen op de puppy Kong heerlijk in slaap! Zorg ook dat je een kleedje of speeltje mee uit het nest mee hebt met een voor de pup bekende en vertrouwde geur. Meestal is dit een stukje deken uit het nest.

Zorg dat uw pup een aangename en rustige plaats heeft om te slapen. Kijk voor een leuk mandje of kussen. Denk eventueel ook aan een warm dekentje.

En daar is hij dan! Waar je op moet letten:

Als je pup eenmaal in huis is, is het belangrijk om ogen in je achterhoofd te hebben! En vooral goed in de gaten te houden dat je je pup op tijd de mogelijkheid heeft om buiten te plassen en te poepen. Daarnaast is het slim om je gordijnen hoger weg te hangen zodat hij deze niet kapot kan kauwen. Blijf kijken naar creatieve oplossingen om te voorkomen dat je pup succes boekt met ondeugende dingen en beloon vooral zo veel mogelijk al het goede gedrag! Komt je pup netjes als je hem roept, beloon dit uitbundig door even met hem te spelen als hij dit leuk vind of geef hem iets lekkers.

Een bench is zeker heel handig en leer uw pup om in de bench te slapen. Het is belangrijk dat hij een vaste plaats heeft, waarin hij zich kan terugtrekken en zich veilig gaat voelen, zijn eigen stekje waar hij tot rust kan komen. Een draadkooi is bovendien ideaal om uw puppy te trainen. Zorg dat de Bench niet te groot is, zodat de pup niet de kans krijgt om daar zijn plasje te doen.

Wij van Kwispel & Zo hebben ruime keuze uit voer- en drink bakjes en kies voor de juiste voeding. Puppy’s groeien razendsnel en verbruiken veel energie. De juiste voeding is daarom essentieel en bepaalt in grote mate de groei en gezondheid van uw pup.

Het is belangrijk dat u een goede band opbouwt met uw pup. En hoe kan dit gemakkelijker dan door met hem te spelen?

Kies voor een kwalitatief speeltje aangepast een de grootte van uw pup. Kong biedt een leuk assortiment kauw speeltjes, aangepast aan de noden van puppy’s.

De Kong Puppy en de Kong Binkie zijn ideaal voor het doorkomen van het gebit. De Kong kan opgevuld worden met snoepjes en is ideaal bij zindelijkheidstraining, het verminderen van scheidingsangst, het bevorderen van correct kauw gedrag en het voorkomen van slecht gedrag.Verzorging

Ook voor de verzorging van uw puppy hebt u een aantal onmisbare attributen nodig. Zo haalt u best een kwalitatieve shampoo en stevige borstel in huis. Deze zult u ongetwijfeld nodig hebben wanneer uw pup buiten heeft liggen ravotten.

Vergeet ook niet de nagels kort te houden. Kies voor een stevige nagelkniptang en trim de nagels van uw hond op geregelde tijdstippen.

Voorzie ten slotte de nodige plasdoeken. De doeken zijn ideaal voor de plastraining en vermijden dat u overal in huis plasjes vindt.

Zo, eenmaal u alle accessoires in huis hebt gehaald, kan u genieten van uw tijd met uw nieuwe pup!

Dit bericht is gepost in hond. Bookmark de link.

Geef een reactie

Om je beter van dienst te zijn gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee zorgen we bijvoorbeeld dat jouw winkelmandje wordt onthouden. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt.
×